În ce an ați început activitatea la Bilstein? Care era rolul dumneavoastră atunci și care a fost parcursul profesional în Bilstein, până în prezent?
Am început colaborarea cu Bilstein în vara anului 2017 atunci când m-am angajat pe poziția de Inginer dezvoltare procese la o noua locație Bilstein din zona Industrială Vest. Am preluat un proiect nou, ce promitea să fie unul dintre cele mai importante proiecte pentru Bilstein Sibiu, respectiv proiectul MxA, proiect cu o tehnologie noua în Sibiu la acea vreme (DampTronic Sky), pentru care urma să instalam un număr mare de echipamente de producție cu ajutorul cărora să construim amortizoare OE (Original Equipment) pentru doi dintre cei mai mari constructori de automobile. M-am implicat activ în proiect încă din faza în care acesta era doar un concept, au urmat o serie workshop-uri iar în scurt timp proiectul începea să prindă vizibil contur, concretizat în layout-ul pentru zona de producție. Am început colaboarea cu diferiți furnizori care urmau să construiască echipamente adaptate proceselor și cerințelor noastre, apoi, a urmat o lungă și intensivă perioadă cu delegații din partea firmei pentru a evalua și valida echipamentele menționate anterior. Satisfacția cea mare a venit însă după ce am instalat echipamentele în toate zonele de producție, am început să construim prototipuri, ca în final să începem producția de serie.
În anul 2019 thyssenkrupp Bilstein a început să cocheteze cu ideea de Smart Factory. În acest fel am avut oportunitatea de a iniția o prima aplicație de instalare a unui robot colaborativ în zona de producție chiar pe linia pe care o aveam deja în responsabilitate. Lucrurile au evoluat de atunci, iar o echipă de Industry 4.0 a început să se formeze, echipa a cărei activitate o coordonez în momentul de față. Astăzi, numărul roboților instalați în locațiile Bilstein a crescut semnificativ, iar planurile de viitor sunt foarte ambițioase.
Descrieți în cateva cuvinte Bilstein “atunci” și Bilstein “acum”.
Pot spune ca Bilstein este într-o continua expansiune. A crescut numeric, atât ca proiecte cât și ca personal. Dacă vorbim numai de personal administrativ, îmi aduc aminte că atunci când biroul Work Organisation din locația Plant Sibiu 2 a fost predat eram “o mână” de oameni în tot biroul iar acum biroul este ocupat integral, compania ajungând chiar să construiască noi spații de birouri.
Comparând totuși Bilstein din 2017, cu Bilstein de acum, pot spune că este o companie care s-a dezvoltat exponențial, a căpătat experiență dar mai ales maturitate. Bilstein este fără dubii o companie de top în industria automotive din România.
Povestiți-ne o întâmplare deosebită de care vă amintiți cu drag sau o realizare de care sunteți în mod deosebit mândru.
Toate întâmplările și realizările se leagă de proiectul la care am lucrat cel mai mult și vă spuneam că satisfacția cea mare a venit odată cu lansarea proiectului în serie, însă nu pot sa îmi însușesc această realizare deoarece am lucrat într-o echipă. Echipa cu care am lucrat a fost una profesionistă, formată din specialiști și doresc să le mulțumesc tuturor cu ocazia acestui interviu pentru sprijinul și pentru înțelegerea acordată.
În toți acești ani, ce ați apreciat cel mai mult la Bilstein? Ce v-a plăcut și motivat să rămâneți?
Am apreciat dintotdeauna că Bilstein e deschis către inovație, că deține și folosește ultimele tehnologii în domeniul auto. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care am continuat. Pentru o persoană tehnică este esențial să țină pasul cu tehnologia. Un alt motiv este acela că mereu am avut de îndeplinit task-uri noi și chiar dacă unele au fost adevărate provocări, pot spune că nu m-am aflat niciodată în situații în care să intervină rutina sau plafonarea. Sunt o persoană proactivă și încerc să fac lucrurile cât mai bine cu putință, scopul meu fiind acela de a livra întotdeauna un rezultat calitativ, dar și să învăt mereu ceva din ceea ce fac. Bilstein mi-a oferit șansa să mă dezvolt profesional și a venit în sprijinul meu atunci când a fost necesar cu programe de training, în urma cărora mi-am îmbogățit cunoștințele, iar acum ma bucur sa le folosesc în beneficiul companiei.
Un sfat pe care l-ați oferi colegilor noi, indiferent de departamentul sau echipa căreia i se alătura?
Recomandarea mea către noii colegi ar fi să trateze întotdeauna lucrurile cu maximă seriozitate și responsabilitate, să lucreze deschis cu oamenii din echipa lor, să ceara sfatul și suportul colegilor.
Le urez succes tuturor!