Teodor Cristian-Serban

Teodor-Cristian Șerban

Șef formație

Cristi este un exemplu de ambiție, determinare și este dovada vie că, dacă iți dorești suficient de mult și muncești pentru atingerea obiectivelor tale, o să reușești întotdeauna. De la montator subansamble, la reglor, iar mai apoi șef formație, parcursul profesional al lui Cristi a fost plin de provocări, dar și de succese recunoscute și apreciate.

În ce an ai început activitatea la Bilstein? Care era rolul tău atunci si care a fost parcursul profesional în Bilstein, până în prezent?

Parcursul meu în echipa Bilstein a început din anul 2017. Din dorința de a schimba domeniul de activitate am depus un Curiculum Vitae la sediul firmei din Plant Sibiu 1 urmând și un interviu, urmând să fiu angajat pe postul de montator subansamble, pe un proiect care urma să înceapă.

Acest proiect eSuspension, mi-a dat șansa ca la scurt timp sa  merg într-o serie de delegații în Germania, aproximativ 3 luni de zile unde am putut să învăț echipamentele care urmau să ajungă la Sibiu, in Plant Sibiu 2.

La începutul anului 2018, la scurt timp după instalarea echipamentelor la Sibiu, am fost promovat pe postul de reglor. Dupa multe provocări cu acest proiect, la aproximativ un an de zile, mi s-a propus să ocup funcția de șef formație. În prezent lucrez pe această poziție și coordonez o echipa de aproximativ 40 de colegi.

 

Descrieți în cateva cuvinte Bilstein “atunci” și Bilstein “acum.

Am început activitatea în Plant Sibiu 2, cu proiectul eSuspension, în luna Ianuarie 2018 cu o tehnologie nouă, provocări multiple în ceea ce privește partea de dezvoltare echipă, layout logistică, îmbunătățire continuă a echipamentelor și a proceselor într-o fabrică nouă ce respectă standardele moderne din automotive.

În ceea ce privește prezentul, sunt multe proiecte OE venite în aceasta fabrică și altele care urmează să vină.

Prezentul este extraordinar, iar viitorul sună bine!

 

Povestiți-ne o întâmplare deosebită de care vă amintiți cu drag sau o realizare de care sunteți în mod deosebit mândru.

Sunt foarte multe amintiri frumoase de care sunt mândru,

Îmi amintesc de fiecare dată cu plăcere prima livrare catre client si de momentul in care am fost felicitati de catre management-ul din Sibiu si Germania.

 

În toți acești ani, ce ați apreciat cel mai mult la Bilstein? Ce v-a plăcut și motivat să rămâneți?

Cel mai mult apreciez la Bilstein stabilitatea locului de muncă, provocările legate de dezolvarea proiectelor eSuspension și responabilitatea locului de muncă pentru colegii din echipă.

De asemenea apreciez libertatea oferită în conducerea echipei de producție și susținerea managementului direct, precum și încrederea oferită.

Îmi place tehnologia avansată a proiectului eSupension având în vedere inovativitatea tehnologiei utilizate (tehnologie nouă atât pentru Bilstein, cât și pentru clientul Daimler).

Apreciez că am oportunitatea de dezvoltare personală în ceea ce privește tehnicile de leadership.

 

Un sfat pe care l-ați oferi colegilor noi, indiferent de departamentul sau echipa căreia i se alătura?

Susținerea unui respect continuu în relația cu ceilalți colegi. Respectul pentru colegi și munca realizată.

Deși totul o să pară foarte dificil la început, în primele zile, săptămâni, cu rabdare o să se schimbe toată situația după ce se învață procesul de lucru și se creează o legatură personală cu colegii din echipă.

Doar cine nu munceste, nu greșește. Să nu vă fie teamă de greșeală și cel mai important, să învățăm din greșeli, să-i învățăm și pe ceilalți din greșelile noastre.