Marius Ghiurutan

Marius Ghiurutan

Inginer Mecanic - Dezvoltare Procese

L-am întrebat pe Marius, inginer mecanic în cadrul departamentului Dezvoltare Procese care este povestea lui la Bilstein. Vă invităm să citiți mai multe în rândurile de mai jos!  
Mă aflam în punctul în care am decis că este cazul să fac o schimbare importantă în viața mea, moment în care am aplicat prin intermediul unei firme de recrutare, pentru un post de inginer mecanic în județul Sibiu. În urma acestei colaborări, mi s-a adus la cunoștință faptul că thyssenkrupp Bilstein, un concern despre care nu știam foarte multe în acel moment, are o oportunitate de angajare în industria automotive. Acest fapt m-a entuziasmat foarte mult pentru că întotdeauna am căutat noi provocări. Deoarece în urma interviului, compania mi-a inspirat foarte multă seriozitate, mi-a proiectat un set de valori bine stabilite și, nu în ultimul rând, mi-a prezentat foarte multe oportunități de dezvoltare pe plan profesional și personal, am ales să accept oferta, o decizie pe care n-am regretat-o niciodată.

În ce an ați început activitatea la Bilstein? Care era rolul dumneavoastră atunci și care a fost parcursul profesional în Bilstein, până în prezent?

După aproape 2 ani experiență pe postul de inginer în câmpul muncii, în martie 2019, am început activitatea în thyssenkrupp Bilstein în funcția de inginer mecanic în cadrul departamentului de “Dezvoltare procese”, zona “Preasamblare tuburi”, pe domeniul “Deformări plastice la rece/cald”. În cei aproape 3 ani de activitate în companie, datorită condițiilor propice și al colectivului implicat, am reușit să găsesc motivația, chiar și în cele mai grele zile, de a îmi depăși rând pe rând limitele. Am ajuns în prezent să reprezint departamentul de “Dezvoltare procese” în cadrul proiectului “MLA” (Jaguar-Land Rover) iar pe viitor, doresc să evit în continuare plafonarea.

 

Descrieți în cateva cuvinte Bilstein “atunci” și Bilstein “acum”.

În ceea ce mă privește, Bilstein a reprezentat și reprezintă încă o provocare, dat fiind faptul că parcursul meu profesional a constat în salturi de la industria metalurgică, la cea a aparatelor de cafea, culminând apoi cu cea de amortizoare. Bilstein încurajează performanța, motiv pentru care oferă nenumărate oportunități de identificare a propriilor bariere și de depășire a acestora. Astfel, am ajuns să devin cea mai bună versiune a mea.

 

Povestiți-ne o întâmplare deosebită de care vă amintiți cu drag sau o realizare de care sunteți în mod desosebit mândru.

Determinarea pe care această companie mi-a insuflat-o a adus, în mod natural, nenumărate întâmplări deosebite. Am însă o colosală satisfacție datorită nucleului puternic din interiorul structurii Work Organization pe care am reușit să-l construim în cadrul echipei din zona “Preasamblare tuburi”, alături de minunații mei colegi. Colegi care, pe parcurs, mi-au devenit și buni prieteni în spațiul extra-job. Împreună, am realizat că nimic nu este imposibil, iar orice problemă are o rezolvare!

 

În toți acești ani, ce ați apreciat cel mai mult la Bilstein? Ce v-a plăcut și motivat să rămâneți?

Datorită caracterului dinamic pe care îl am, am încercat întotdeauna să combin munca de birou cu cea de teren. În cadrul firmei, am beneficiat din plin de acest mix, reușind în acest fel, să capat dexteritate manuală cât și intelectuală. Am ales să rămân în Bilstein datorită oportunităților pe care aceast concern mi le-a proiectat și, în egală măsură, datorită ambianței prielnice de autodezvoltare.

 

Un sfat pe care l-ați oferi colegilor noi, indiferent de departamentul sau echipa căreia i se alătura?

Fiți răbdători și mereu perseverenți! Luați fiecare provocare ca pe o oportunitate de autodezvoltare, iar roadele nu vor întârzia să apară!