Obelleiro Jacobo Iglesias

Obelleiro Jacobo Iglesias

Inginer chimist

Jacobo este colegul nostru înca din anul 2017, iar în compania Bilstein ocupă funcția de inginer chimist. Descoperiți în rândurile de mai jos drumul plin de provocări și oportunitățile de învățare, care au definit traseul profesional al colegului nostru.  

În ce an ai început activitatea la Bilstein? Care era rolul tău atunci si care a fost parcursul profesional în Bilstein, până în prezent?

În 2017 m-am alăturat echipei Bilstein ca și inginer responsabil de procesul de vopsire al amortizoarelor. Astăzi sunt în continuare parte din aceeași echipă.

 

Descrieți în cateva cuvinte Bilstein “atunci” și Bilstein “acum.

În ultimii 5 ani Bilstein Sibiu s-a dezvoltat considerabil. În 2017 era o locație principală, a doua fiind în curs de înființare. Astăzi nu numai că funcționează și a doua locație, dar s-a și mărit în ultimii ani. În ceea ce privește departamentul în care activez, activitatea de vopsire a trecut de la a se desfășura pe o line, la trei linii. Ultima linie este acum în plin proces de dezvoltare și aprobare, iar aceasta  urmează să fie lansată pentru producția în serie.

 

Povestiți-ne o întâmplare deosebită de care vă amintiți cu drag sau o realizare de care sunteți în mod deosebit mândru.

Întamplări au fost multe și cu toate că a fost un drum anevoios, mă bucur că toate acestea m-au condus către a-mi aduce contribuția pentru a pune în funcțiune o nouă line de producție, de vopsire. De asemenea, în prezent, lucram la a pune pe picioare o nouă linie de vopsire care cu siguranță îmi va aduce o nouă satisfacție în plan profesional.

 

În toți acești ani, ce ați apreciat cel mai mult la Bilstein? Ce v-a plăcut și motivat să rămâneți?

Bilstein mi-a dat libertatea de a experimenta situații diverse care mi-au permis să mă dezvolt din punct de vedere profesional și mi-au oferit o perspectivă completă din punct de vedere tehnic. Bineînteles, totul a fost posibil prin intermediul tehnologiei moderne de care dispunem aici.  Tot aici aș vrea să amintesc mediul de lucru internațional, care m-a provocat sa încep să studiez pe cont propriu o nouă limbă straină, limba italiană, prin intermediul căreia comunic cu furnizorii de tehnologie. Toate acestea îmi servesc drept motivație, în special, faptul că pot activa în domeniul în care îmi place și am șansa să îmi dezvolt cunoștințele în continuare.

 

Un sfat pe care l-ați oferi colegilor noi, indiferent de departamentul sau echipa căreia i se alătura?

Pe colegii noi i-aș încuraja să se “înarmeze” cu curaj și îndrazneală pentru a face ceea ce le place, iar atunci când provocările sunt prea multe sau prea complexe, să caute oportunitățile cu care acestea vin la pachet.