Din 1996 în Sibiu, de 25 de ani împreună

Din 1996 în Sibiu, de 25 de ani împreună

În data de 01 iunie 2021 Bilstein aniversează 25 de ani de prezentă în Sibiu. Un test al timpului trecut cu brio, un slalom printre reușite, proiecte de succes și momente dificile din care am învățat și pe care le-am depașit mereu împreună, mereu mai puternici!

După 25 de ani, este cu adevărat remarcabil că 109 colegi dintre cei cu care am pornit la drum au împlinit un sfert de veac de activitate în familia Bilstein. Le mulțumim atât lor cât și tuturor angajaților că au fost alături de noi în tot acest timp aducându-și contribuția prin loialitatea lor la tot ceea ce am realizat de-a lungul timpului.

Istoria Bilstein în Sibiu începe prin înființarea societății mixte romano-germane Bilstein Compa S.A. De altfel, aceasta a reprezentat prima investiție privată străină în România. Pe de o parte, Bilstein a contribuit cu tehnologia de vârf și o îndelungată experiență în fabricarea amortizoarelor, iar pe de altă parte, partenerul român Compa a contribuit cu spațiul de producție, echipamente, personal calificat și experiență în fabricarea de amortizoare și echilibroare pentru autovehiculele românești.

Anii următori înființării au adus modificari majore în fabrica de la Sibiu. Treptat, a avut loc modernizarea și creșterea capacității liniilor de producție. Investițiile în tehnologie și în pregatirea personalului nu au întârziat să dea rezultate. Bilstein Compa livra amortizoare echipament original către cei mai prestigioși constructori de autoturisme din Europa, imbogățindu-și constant portofoliul de clienți și de produse.

De-a lungul timpului, compania a trecut prin schimbări de denumire (Krupp Bilstein Compa SA, ThyssenKrupp Bilstein Compa S.A iar după vânzarea capitalului de acțiuni al Compa catre thyssenkrupp Bilstein, compania a funcționat și funționează până în prezent sub titulatura thyssenkrupp Bilstein SA) prin schimbări organizaționale și procese de certificare în conformitate cu standardele industriei, prin procese de îmbunătățire continuă, industrializare, optimizare si digitalizare.

Compania a crescut constant atât ca număr de angajați și cifră de afaceri cât și din punct de vedere al performanței, calității și stabilității. Thyssenkrupp Bilstein S.A. face parte din grupul internațional thyssenkrupp, divizia Automotive Technology. Aceasta divizie are o acoperire globală, fiind prezentă în peste 60 de locații pe patru continente, cu peste 26.000 de angajați.

Rezultatele obținute la Sibiu au generat noi și noi investiții. Anul 2017 marchează o etapă importantă a creșterii noastre, o dată cu inaugurarea unei noi fabrici, Plant Sibiu 2, în Zona Industrială de Vest a Sibiului cu o suprafață de circa două ori și jumătate mai mare decât fabrica inițială. La noul sediu al companiei sunt fabricate sisteme de amortizoare pentru clienţi precum Daimler, Jaguar Land Rover, Maserati și Porsche. Compania a investit aproximativ 60 milioane Euro în construcţia noii fabrici de amortizoare si a creat peste 300 de noi locuri de muncă.

În prezent, operăm în trei fabrici pe raza municipiului Sibiu iar în luna iulie 2020 a fost finalizată o nouă construcție, mai exact extinderea capacității de producție Plant Sibiu 2 printr-o clădire modernă care include linii de producție, depozite, laboratoare de calitate, ateliere de mentenanță și spații pentru birouri. În ansamblu, în ultimii patru ani au fost realizate investiții de peste 100 milioane de Euro la Sibiu.

La ceas aniversar, domnul Radu Betea, CEO și preşedintele Consiliului de administraţie al thyssenkrupp Bilstein Sibiu a declarat: „Primul meu gând de recunoștință se îndreaptă către angajații companiei care stau la baza succesului din ultimii 25 de ani. De asemenea doresc să le mulțumesc acționarilor pentru încrederea acordată echipei din Sibiu și totodată autorităților locale și județene pentru sprijinul acordat în toată această perioadă. Un gând bun se îndreaptă și către Universitatea Lucian Blaga din Sibiu pentru buna colaborare.

Suntem apropiați orașului și comunității din care facem parte. Considerăm că avem datoria de a ne implica în cauzele comunitare, sociale și de mediu ale comunității și astfel am răspuns de fiecare data prompt și ne-am mobilizat pentru diverse activități de responsabilitate socială. De la campanii de donații, fiind printre primele companii care au răspuns apelului Spitalului Județean Sibiu în lupta sa din primele luni ale pandemiei Covid-19 până la campanii umanitare pentru diverse cazuri sociale, participarea la evenimente sportive de tradiție în Sibiu și acțiuni de împădurire.

Consider că fabricile noastre din Sibiu sunt un mediu de lucru propice, în care spiritul de echipă, hărnicia și loialitatea sunt apreciate. Ne dezvoltăm în continuare și creăm noi locuri de muncă așadar îi invit pe toți cei care doresc să se alăture echipei noastre să o facă cu inima deschisă, entuziasm și încredere în echipa Bilstein. Cu precădere în ultimii 15 ani am adus un volum mare de investiții în cele trei locații ale noastre din Sibiu asigurând astfel stabilitate și predictibilitate pentru peste 1000 de familii.”

După 25 de ani de activitate, suntem o companie matură, responsabilă și un partener de încredere dar în egală măsură ne-am păstrat spiritul tânăr, inovator și dinamic. Precum un tânăr de 25 de ani, cu perpespective nelimitate, entuziasm și “toată viața înainte” avem încredere că anii ce vor urma vor aduce noi proiecte interesante, oportunități de creștere și multe reușite în echipa thyssenkrupp Bilstein.

 

Distribuie acest articol