Plant Sibiu 2 începe 2020 cu entuziasm

Plant Sibiu 2 începe 2020 cu entuziasm

Acest articol este tradus de pe website-ul Bilstein.com. Articolul original poate fi citit aici: https://www.bilstein.com/int/en/blog/sibiu-2-looks-forward-to-2020-with-excitement/

Directorul de inginerie a proceselor de fabricație, Andreas Temmen, vorbește despre noua fabrică BILSTEIN din România.

Împreună cu managerul său, Hanno Luczak, Andreas Temmen este responsabil de toate proiectele de investiții la thyssenkrupp Bilstein. Este un rol provocator, care necesită o imagine de ansamblu bună, o viziune tehnică aprofundată și o mulțime de călătorii de afaceri care l-au adus pe responsabilul nostru de productie și inginerie de proces  în ultimii doi ani și jumătate la Sibiu, Romania. Întrucât spatiul de productie a devenit insuficient iar nivelul comenzilor a necesitat o extindere a capacitatii fabricii, s-a decis construirea unei a doua unitati de productie.

„Am cunoscut cândva un manager de producție ceva mai corpolent, din Mexic, care spunea mereu: <atâta timp cât încă mai incap printre mașini, este încă ok>, spune Andreas Temmen cu un zâmbet. „Dar desigur, nu putem și nu vrem să impunem angajaților un astfel de mod de a gândi.” La aproximativ 15 minute de vechea fabrică, situată central în oras, a fost construită noua fabrică Sibiu 2 cu o suprafață de producție de 21.000 mp.

Andreas Temmen și echipa sa de planificatori de proces au colaborat strâns cu colegii lor români împreună cu operațiunile și logistica în ultimii ani pentru proiectarea PSIB 2 și supravegherea construcției fabricii. Echipa a beneficiat de posibilitatea de a porni cu o constructive de la zero. Dar ultimii doi ani și jumătate nu au fost deloc usori. „Desigur, au existat neintelegeri – ceea ce este destul de normal într-un proiect ca acesta”, dezvăluie Andreas. „Cu toate acestea, cooperarea cu colegii din Sibiu a fost întotdeauna deschisă și organizata, ne înțelegem foarte bine unii cu ceilalti”.

Munca a meritat, după cum subliniază Temmen. „PSIB 2 este o instalație ultra-modernă, puternic automatizată, formată în întregime din echipamente noi”, spune fericit Temmen. „Am creat o structură cu adevărat optimă care ne permite să imbunatatim fluxul procesului în conformitate cu reglementările sistemului de producție thyssenkrupp. De asemenea, avem birouri cu geamuri spre zona de productie și o zona de primire foarte frumoasă și modernă.

Producția rulează deja cu viteză maximă: printre alte produse, componentele șasiului pentru Porsche 992 și diverse modele Jaguar Land Rover sunt fabricate in PSIB 2. PSIB2 2 așteaptă cu nerăbdare anul 2020, când mai multe instalații de producție noi vor fi realizate pentru mai multe proiecte ale clientilor. Dar până atunci mai sunt multe de făcut. Temmen spune: „Recent am făcut un alt test extins de stres. Prin acest test, am obținut multe informații importante pe care le folosim pentru a optimiza procesele și pentru a regla perfect mașinile. În plus, în prezent ne concentrăm pe formarea angajaților noștri.”

Deci, cum te simti când construcția este finalizată, instalațiile sunt în funcțiune și cea mai mare parte a lucrărilor este făcută? “O voi spune ca și Hannibal Smith de la echipa A: Îmi place când un plan se materializeaza.” Acesta este mai mult sau mai puțin sentimentul când mergi printr-o fabrică nouă. Dar lasand gluma deoparte: Am fost întotdeauna capabili să ne respectăm termenele și am predat o fabrică grozavă. Ceva de genul acesta te face mândru și în plus, realizarea aceasta aduce încredere pentru proiecte noi ”, spune fericit Temmen.

 

Distribuie acest articol