Centru de evaluare

CENTRU DE EVALUARE

thyssenkrupp Bilstein Sibiu a început demersurile pentru a se acredita ca și Centru de evaluare a competențelor profesionale pentru profesia de sudor și profesia de operator la mașini unelte cu comandă numerică (operator CNC).

Ce este evaluarea competențelor profesionale?

Este un proces de validare a învățării non-formale și informale, o modalitate de recunoaștere a cunoștințelor, aptitudinilor și competențelor pe care le dețineți, indiferent de modul prin care acestea au fost dobândite.

Persoanele care doresc să fie evaluate în vederea recunoașterii competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale (studii si cursuri de specialitate), pe baza unui standard ocupațional și de pregătire profesională, se pot adresa unui centru autorizat pentru ocupația/calificarea respectivă.

Cui se adresează?

Persoanelor care au experiență de muncă în profesia de sudor sau operator la mașini unelte cu comandă numerică, însă nu dețin un certificat recunoscut de calificare sau absolvire și doresc să fie evaluate în vederea recunoașterii competențelor profesionale și încadrării corespunzătoare pe piața muncii.

Ce este certificatul de competențe profesionale?

Certificatul de competențe profesionale este dovada cunoștințelor și abilităților dobândite, are recunoaștere națională și europeană și reprezintă un avantaj pentru a găsi un loc de muncă sau pentru a continua pregătirea profesională, dacă doriți un nivel de calificare superior, care să vă permită un loc de munca mai bine plătit.

În curând mai multe detalii despre condițiile de înscriere, procesul de evaluare și beneficiile acestei abordări!