Învățământ dual

Ce este învățământul dual?

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic cu o serie de beneficii. Este organizat în urma unui parteneriat între operatorii economici ( în calitate de potențiali angajatori și parteneri de practica) împreună cu instituțiile de învățământ. Acest parteneriat asigură oportunități sporite de educație și formare profesională în baza unui contract de parteneriat și a unor contracte individuale de pregătire practică pe o durată de trei ani, oferind de asemenea o bursă de școlarizare atât din partea unității de învățământ cât și din partea operatorului economic.

De ce să optezi pentru învățământul dual?

  • Înveți o meserie de viitor, căutată pe piața muncii din Sibiu
  • La școală, accentul se pune pe practică
  • Beneficiezi de o bursă de studiu de până la 500 lei lunar (200 lei prin contribuția Statului Român și 300 lei prin contribuția companiei)
  • Obții o calificare la absolvire și ai prioritate la angajare în cadrul companiei în care ai făcut practică.
  • Dobândești abilități pentru o carieră profesională de succes!

Învățământul dual la thyssenkrupp Bilstein

Din 2018, thyssenkrupp Bilstein Sibiu a dezvoltat un parteneriat cu Liceul Tehnologic Avram Iancu și școlarizează în sistem dual elevi ce se pregătesc pentru profesiile de Electromecanic și Operator la mașini unelte cu comandă numerică. Alege și tu să te pregătești pentru o carieră în industria automotive, într-o companie ce îți va fi alături la fiecare pas.