Andrei Vlad Vizireanu

Andrei Vlad Vizireanu

Șef Depozit

Andrei Vizireanu este Șef Depozit în cadrul thyssenkrupp Bilstein - Plant Sibiu 2 și o persoană care și-a acordat timp sa crească. Și-a finalizat studiile în timp ce lucra și de asemenea a învățat de la fiecare coleg ceva nou despre industrie, despre job și uneori, despre viață.  Am avut ocazia de a schimba câteva cuvinte despre cariera sa la Bilstein.

În ce an ați început activitatea la Bilstein? Care era rolul dumneavoastă atunci și cum ați progresat?

Prima experiență de lucru la Bilstein a avut loc în anul 2006. Eram la final de liceu și am lucrat o scurtă perioadă de timp pe o linie de producție de  amortizoare pentru mașinile Smart. Un an și jumătate mai târziu, în noiembrie 2007, am fost angajat full time, ca și operator pe linia BMW.  La angajare aveam deja o imagine despre companie și despre cum funcționează lucrurile. Ceea ce m-a ajutat. Ca și operator am schimbat mai multe poziții, linii de producție și tipuri de mașini.  În martie 2010 am început lucrul ca și Kitter pe linia de sudura, fiind responsabil de aprovizionarea liniei cu materie primă. Acest job a durat până în august 2013, aproximativ 3 ani, perioadă în care mi-am finalizat și studiile superioare.

Din august 2010 mi-am început activitatea în logistică, în funcția de production planner, fiind responsabil cu aprovizionarea liniei de componente. De-a lungul timpului, am învățat și preluat diverse atribuții de la colegi și într-un an de zile am reușit atât să planific producția  pentru toata linia , cât și să mențin o bună comunicare cu clienții.

În iulie 2017 am aplicat la postul de șef de magazine pentru noua locație, Plant Sibiu 2 și a fost cu succes!

Ai evoluat constant!

Da, sunt de aproape 13 ani în Bilstein și sunt mândru că am lucrat în toate departamentele din producție, inclusiv la vopsitorie. Am schimbat mai multe poziții și departamente și am obținut o întelegere mai bună a companiei. Am acumulat experiențe diverse care mă ajută în ceea ce fac și în interacțiunile cu colegii, pentru ca pot întelege munca și provocarile fiecăruia.

Dacă ai descrie într-un singur cuvânt evoluția Bilstein, care ar fi acesta?

Progres. Făcând o comparație între 2007 și 2020 aș mai putea spune, fără nici cea mai mică intenție de a critica vremurile trecute că lucrurile au evoluat cu mult în bine.

Ce v-a motivat la Bilstein? Cum vedeți cariera dumneavoastră mai departe?

Tot timpul mi s-au oferit sau au apărut oportunități de avansare, de dezvoltare. Mă plictisesc destul de repede dacă simt că stagnez, că nu am provocări și lucruri noi de învățat. Din fericire am avut parte de oportunități și sper că acestea vor apărea în continuare.

Povestiți-ne o întâmplare deosebită de care vă amintiți cu drag

Nu am în minte o întâmplare anume dar mi-au rămas dragi mulți foști și actuali colegi, cu care am interacționat de-a lungul timpului. Persoane simple, fără funcții de conducere dar cu o experiență de viață care m-a ajutat foarte mult și atunci când am cerut ajutorul și în cazurile în care nu am cerut ajutor dar acesta a venit nesolicitat. Sunt mulți colegi care și-au pus amprenta asupra dezvoltarii mele și cărora le sunt foarte recunoscator.

Un sfat pe care l-ați oferi angajaților sau colegilor noi?

Traim în vremuri în care nu mai avem răbdare. Ne dorim foarte mult și foate repede, nu ne oferim timp. Sfatul meu este sa învețe să își acorde timp. Dacă vor să se dezvolte și au un obiectiv personal sau profesional, să facă sacrificii pe termen scurt pentru rezultate pe termen lung.

Îi îndemn să nu sară etape, să nu cadă pradă nemulțumirilor. Tindem să fim nemulțumiti de orice factor extern, mai puțin de noi înșine. Rezolvarea este mereu la noi și în noi, nimeni nu poate face lucrurile să se întâmple în locul nostru. Mult succes!