Fabricaţia de amortizoare în România “o poveste de succes”

1996 a fost anul nasterii firmei mixte româno-germane thyssenkrupp Bilstein, cu sediul în Sibiu.

Pe de o parte, Bilstein aducea tehnologia de vârf si o îndelungatã experientã în fabricatia de amortizoare, fiind binecunoscutã în Europa ca furnizor de prim montaj pentru mãrci prestigioase de autoturisme: Mercedes, Jaguar, Porsche, Ferrari. Bilstein aducea, în acelasi timp, competenta în domeniul amortizoarelor cu utilizãri speciale: de la tuning-ul suspensiei pentru autoturisme de stradã pânã la Formula 1, Campionatul Mondial de Raliuri sau curse de circuit.
Pe de altã parte, partenerul român Compa punea la dispozitie spatiul de productie, utilaje, personal calificat si o experientã de peste 20 de ani în fabricatia de amortizoare pentru autoturismele românesti.

Anii care au trecut au adus modificãri majore în fabrica de la Sibiu. Imediat dupã începerea cooperãrii s-a realizat modernizarea si cresterea capacitãtii liniilor de fabricatie. S-au adus utilaje moderne, de la roboti de sudurã si strunguri cu comandã numericã pânã la linii întregi pentru cromare (necesarã unei protectii de calitate a tijei amortizoarelor) si pentru vopsire în câmp electrostatic.
Investitiile în tehnologie si în pregãtirea personalului nu au întârziat sã dea rezultate.
thyssenkrupp Bilstein livreazã acum amortizoare pentru prim montaj către cei mai prestigiosi constructori de autoturisme din Europa, Mercedes, Jaguar, BMW.

Pentru piata de piese schimb, cu o gama diversa de tipuri, Bilstein oferã amortizoare si kit-uri de suspensie pentru autoturisme, vehicule de teren si utilitare.